ارتباط کم شنوایی و مغز

 

 

مطالعات اخیر نشان داده است که افراد کم شنوا در بخش قشر شنیداری خود ماده خاکستری کمتری نسبت به افراد دیگر دارند.

بارها و بارها گفته ایم که ما با مغزمان می شنویم، شاید باور این مساله برایتان سخت باشد اما به صورت تکنیکی تعامل این دو مورد است که باعث شنیدن می گردد. اگر مغز یا قشر شنیداری وجود نداشته باشد، همه صداها نویز می شوند و هیچ معنی برای آن ها وجود نخواهد داشت. وجود سیستم شنیداری محیطی الزامی می باشد حتی از لحاظ فیزیکی وجود لاله گوش هم بسیار مهم است، اما آنچه در نهایت شنیدن را رقم می زند مغز خواهد بود.
محققین دانشگاه Brandeis و دانشگاه Washington اظهار کردند که ساختار مغزی افراد کم شنوا غیرطبیعی است. با استفاده از MRI این محققین نشان دادند که در ناحیه ای از مغز که برای درک گفتار است، حجم ماده خاکستری بسیار کم است. همانطور که می دانید ماده خاکستری مسئول پردازش های اصلی در مغز می باشد.

محققین اظهار داشتند که این عامل به دلیل کاهش ورودی حسی می باشد که باعث کمتر کار کردن مغز و از این طریق کاهش حجم ماده خاکستری شده است.

توصیه می شود کم شنوایی را جدی بگیرید زیرا مستقیما می تواند سیستم مغزی شما را درگیر کند. توجه کنید کاهش ورودی حسی به مغز به این معنی است که صداها ضعیف تر می شوند و کمتر به مغز مخابره میشوند و مغز هم کمتر کار میکند.

 

منبع : سمعک استارکی آمریکا

ترجمه :گروه علمی و آموزشی صبا