سمعک انواع مختلفی دارد، اما چگونه بفهمیم کدام نوع برای ما مناسب است؟ در این مطلب با انواع مختلف سمعک و مشخصات آنها آشنا خواهید شد.
سمعک چگونه کار می کند؟
تمام سمعک ها برای انتقال صدا از محیط به گوش و تقویت آن از ابزار مشابهی استفاده می کنند. امروزه بیشتر سمعک ها دیجیتال هستند و از یک باتری تغذیه می کنند.
عملکرد سمعک به این صورت است که میکروفون های کوچکی که روی آن تعبیه شده اند صدای محیط را ضبط می کنند. یک چیپ کامپیوتری همراه یک تقویت کننده، صداها را به کدهای دیجیتالی تبدیل می کنند. این چیپ صدا را براساس مشکل شنوایی شما و نیازهای شنوایی و صدای محیط اطراف بررسی می کند. سپس سیگنال های تقویت شده به موج تبدیل می شوند و از طریق بلندگوها به گوش شما انتقال می یابند.
انواع سمعک
سمعک های از نظر قیمت، اندازه، مشخصات و شیوه قرارگیری در گوش متفاوت هستند.
آنچه باید درباره سمعک بدانید
سمعک های CIC وIIC
سمعک های CIC یا سمعک هایی که کاملا داخل کانال گوش قرار می گیرند (نامرئی) طوری طراحی شده اند که در این محل کوچک جا شوند. این نوع سمعک برای بزرگسالانی که مشکلات شنوایی ضعیف یا متوسط دارند، مناسب هستند.
سمعک های نامرئی کوچک ترین در نوع خود هستند و صدای باد را کمتر دریافت می کنند، اما از طرف دیگر باتری های بسیار کوچکی در آنها استفاده شده که عمر کمتری دارند و کار با آنها مشکل است. مشخصات اضافی مثل کنترل میزان صدا (ولوم )روی آنها وجود ندارد و برای افرادی که عفونت گوش دارند نباید مورد استفاده قرار گیرد چون ممکن است بلندگوی سمعک های نامرئی با ترشحات گوش دچار مشکل شود.
سمعک های داخل گوشی یا ITE
سمعک های داخل گوشی با توجه به خواست مشتری در دو نوع تولید می شود؛ نوعی که تمام قسمت بیرون گوش را در بر می گیرد و نوعی که فقط قسمت پایینی آن را پر می کند.
هر دو نوع برای افرادی که مشکل شنوایی معمولی یا جدی دارند، مناسب است.
این نوع سمعک مشخصاتی مثل کنترل میزان صدا دارد که سمعک های کوچک تر ندارند. کار با آن راحت تر است و از باتری بزرگ تر با عمر بیشتر بهره می برد. این نوع سمعک بیشتر از سمعک های کوچک تر نمایان می شود.
سمعک پشت گوشی یا BTE
سمعک پشت گوشی بالای گوش قلاب می شود و پشت گوش قرار می گیرد. این نوع سمعک با یک لوله به قسمتی که داخل کانال گوش قرار می گیرد، متصل می شود. این نوع سمعک برای تمامی سنین با انواع مشکلات شنوایی مناسب است.
سمعک BTE بزرگ ترین نوع سمعک است، اما مدل های جدید آن طراحی کوچک تری دارند. سمعک های پشت گوشی صدا را بیشتر از سمعک های دیگر تقویت می کنند.
سمعک با دریافت کننده داخلی (RIC) یا خارجی (RITE)
این دو نوع سمعک نیز به سمعک های پشت گوشی شباهت دارند. با این تفاوت که دریافت کننده یا بلندگوی آنها داخل کانال گوش یا روی بخش خارجی آن قرار می گیرد و به جای لوله، یک سیم نازک قطعات آن را به هم متصل می کند. قسمت پشت گوش آنها کمتر نمایان است .
منبع :باشگاه خبرنگاران جوان