کم شنوایی ناگهانی

کم شنوایی ناگهانی  دلیل شناخته‌شده‌ای ندارد و معمولا در یک گوش به شکل سریع و ناگهانی یا در مدت زمان چند روز اتفاق می‌افتد.

کم شنوایی ناگهانی  دلیل شناخته‌شده‌ای ندارد و معمولا در یک گوش به شکل سریع و ناگهانی یا در مدت زمان چند روز اتفاق می‌افتد. البته این نوع از کم‌شنوایی معمولا با احساس گیجی و زنگ گوش همراه است. همچنین در بیش از 90 درصد موارد، کم‌شنوایی ایجاد شده یکطرفه است.

تشخیص این نوع کم شنوایی  از طریق انجام تست شنوایی نزد متخصص شنوایی‌شناس امکان‌پذیر است. در واقع اگر آستانه شنوایی در سه فرکانس متوالی بیش از 30 دسی‌بل افت نشان دهد، کم‌شنوایی ناگهانی رخ داده است. جالب آن که این اختلال بیشتر در دهه چهارم و پنجم زندگی افراد رخ می‌دهد.

 علل كم شنوايي و يا ناشنوايي ناگهاني 

ضربه، انسداد يا بسته شدن رگ خوني گوش به اصطلاح سكته گوشي، مي تواند سبب كم رسيدن يا نرسيدن خون به گوش شود كه كم رسيدن به گوش كم شنوايي ناگهاني و نرسيدن خون به آن ناشنوايي ناگهاني را ايجاد كند.

بيماري هاي ويروسي مثل اوريون، آنفولانزا، تب خال هم می توانند در بوجود آوردن این مشکل تاثیرگذار باشند.
تومور گوش داخلي، بيماري هاي مربوط به گوش،بیماری های خود ایمنی و استفاده از داروهای مسمومیت‌زای گوش هم مي تواند سبب كم شنوايي يا ناشنوايي ناگهاني شود.البته عامل کم‌شنوایی ناگهانی در 10 تا 15 درصد از مبتلایان ناشناخته است.
 
ناشنوایی ناگهانی، ولی موقتی
 
بسیاری از افرادی که به کم‌شنوایی ناگهانی مبتلا می‌شوند، معمولا هنگام صبح و در زمان برخاستن از خواب متوجه آن می‌شوند. البته تقریبا نیمی از افراد مبتلا به کم‌شنوایی ناگهانی به طور خود به خود، طی دوره زمانی یک تا دو هفته بهبود می‌یابند.

از سوی دیگر، نتایج مطالعات نشان می‌دهد 85 درصد از افراد مبتلا که نزد پزشک متخصص می‌روند، بهبود پیدا می‌کنند و دوباره شنوایی خود را بازمی‌یابند.

درمان کم‌شنوایی ناگهانی با داروهای کورتونی

رایج‌ترین درمان کم‌شنوایی ناگهانی بویژه کم‌شنوایی با دلایل ناشناخته، استفاده از داروهای کورتونی است.

 این داروها باعث کاهش التهاب می‌شوند و به بدن کمک می‌کنند تا بتواند با بیماری مبازره کند. کورتون‌ها معمولا به شکل قرص هستند. البته در سال‌های اخیر، روش تزریق داروهای استروئیدی به داخل گوش میانی و از مسیر پشت لاله گوش مورد استفاده قرار گرفته است، این روش ممکن است برای همه بیماران راحت نباشد و بیشتر برای افرادی به کار برده می‌شود که امکان استفاده از داروهای خوراکی ندارند.
 
 
 
 
منبع :باشگاه خبرنگاران جوان