سرو صدای مزاحم و نابهنجار: مضر برای سیستم شنوایی و قلب

 

مدتهای مدیدی است که می دانیم قرارگیری در معرض صداهای ناهنجار و بلند و به مدت طولانی گوش و سیستم شنوایی مان را به خطر می اندازد.

اما آیا می دانستید که همین صداها برای قلب هم مضر است ؟

این حقیقت دارد.مطالعات انجام شده نشان می دهد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی  در افرادی که به مدت طولانی در معرض سرو صداهای بلند و مزاحم قرار می گیرند ،بیشتر است .

قلب و گوش ما چه شباهتهایی با هم دارند؟

بسیاری از تحقیقات ارتباط تنگاتنگی بین بیماریهای قلبی و عروقی و افت شنوایی را ثابت کرده اند. محققین دانشگاه  ایالتی  Wichita آمریکا تمامی اطلاعات ارتباط بین سلامت و سیستم قلبی و عروقی و توانایی شنیدن و درک آنچه دیگران می گویند را از سراسر جهان مورد تحلیل و بررسی قرار داده اند و تحقیقات آنها که شامل 70 مطالعه علمی است ، ارتباط مستقیمی بین این دو سیستم بدن را به اثبات رسانده است.

در مطالعه جداگانه ای ، محققین به این نتیجه رسیده اند که بیماران با افت شنوایی در فرکانس های پایین ، بیشتر در معرض خطر بیماریهای قلبی و عروقی هستند و توجه خاصی باید برای آنها در نظر گرفته شود.(منبع : http://onlinelibrary.wiley.com)

به گفته David R. Friedland استاد و نایب رئیس دانشکده پزشکی گوش و حلق و بینی دانشگاه  Wisconsin آمریکا :" گوش داخلی نسبت به جریان خون بسیار حساس است و نا هنجاری در سیستم قلبی و عروقی ،سیستم شنوایی را که نسبت به بقیه اعضای بدن آسیب پذیرتر است ، زودتر تحت تاثیر قرار می دهد."

کارشناسان دیگری شواهد قانع کننده ای ارائه داده اند مبنی بر اینکه گوش ممکن است دریچه ای به قلب باشد و بر این اساس ارائه دهندگان مراقبت از شنوایی، متخصصین قلب، و دیگر متخصصان مراقبت های پزشکی را به همکاری تنگاتنگ با یکدیگر تشویق می کنند.(منبع : Otolaryngology: Open Access)

آیا می دانید که شیوه زندگی ما  می تواند به یک میزان بر روی قلب و گوش تحت تاثیر گذارد؟

تحقیقات نشان داده است که به همان اندازه که ورزش کردن و فعال بودن برای سیستم قلب و عروقی مفید است ، برای شنوایی هم سودمند می باشد. افزایش فعالیت فیزیکی و ورزشی در خانم ها،ریسک ابتلا به افت شنوایی را کاهش می دهد.(منبع : The American Journal Of Medicine )

مطالعه دیگری نشان داد که افراد سیگاری و افرادی که سیگار را ترک کرده اند بیشتر در معرض ابتلا به افت شنوایی هستند.(منبع : Science daily )

مطالعات سوم اینطور بیان می کند که مصرف ماهی و میزان بالای اسیدهای ضروری چرب امگا3 همانطور که برای قلب مفید هستند،خطر ابتلا به افت شنوایی در بانوان را هم کاهش می دهند.(منبع : The American Journal of Clinical Nutrition )

 

شما می توانید برای تشخیص زود هنگام  افت شنوایی به شنوایی شناس مراجعه نمایید.برای معرفی شنوایی شناس و کلینیک های معتبر شنوایی با کارشناسان صبا تماس بگیرید.

 

گروه علمی و آموزشی صبا