ارتباط دیابت و افت شنوایی

 

آیا می دانید که مطالعات انجام شده ارتباط تنگاتنگی بین دیابت و کاهش شنوایی را به اثبات رسانده اند؟

در سال 2008، مطالعاتی در موسسه ملی بهداشت (NIH) در این زمینه صورت گرفت که  نشان داد افت شنوایی  در بزرگسالان مبتلا به دیابت دو برابر بیشتر از افرادی است که دیابت ندارند .  در این تحقیقات  توانایی بیش از 4700 نفر به شنیدن طیف وسیعی از فرکانس ها در هر دو گوش مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن ارتباط تنگاتنگی بین دیابت و افت شنوایی در تمام فرکانس ، به ویژه در محدوده فرکانس ها ی بالا را به اثبات رساند. 54 درصد از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت و 32 درصد از افرادی که دیابت نداشتند افت شنوایی در فرکانس های بالا را گزارش دادند.

چرا دیابت خطر ابتلا به افت شنوایی را افزایش می دهد؟؟

برخی از محققان علت این امر را گردش خون ضعیف در افراد دیابتی می دانند. افزایش قند خون می تواند به  رگ های خونی آسیب رساند و باعث  کاهش جریان خون به مناطق مختلف بدن شود . این امر صدمات دائمی به رگ های خونی گوش داخلی  که هیچ منبع پشتیبانی هم ندارند ،وارد کرده  و در نتیجه باعث افت شنوایی  می شود. انجمن دیابت آمریکا اظهار می دارد که که هر چقدر میزان هموگلوبین گلیکوزیله یا A1C بالاتر باشد ، خطر ابتلا به  افت شنوایی بیشتر است . مطالعات اخیر در کشور ژاپن هم  کاهش شنوایی  در افراد دیابتی را به سطح A1C مربوط دانسته است.

 بیماری دیابت و  A1C

در واقع  A1C مخفف  HbA1C  است.  Hb بیانگر هموگلوبین است که در حقیقت پروتئین موجود در سلول های قرمز خون است. اگر چه انواع مختلفی از هموگلوبین در جریان خون ما وجود دارد، رایج ترین نوع  آن "A" است . تست A1C مقادیر باند شده گلوکز خون به مولکول های هموگلوبین گلبول های قرمز را اندازه می گیرد. از آن جا که عمر طبیعی گلبول های قرمز خون حدود ۸ تا ۱۲ هفته می باشد مقدار گلوکز باند شده به گلبول های قرمز قدیمی نشان دهنده متوسط سطح گلوکز خون در این دوره زمانی می باشد و این تست کیفیت کنترل قند خون را طی ۸ تا ۱۲ هفته گذشته می سنجد و به عنوان مهم ترین تست آزمایشگاهی تمام مبتلایان به دیابت در نظر گرفته می شود. در حقیقت A1C علاوه بر تشخیص نوع دیابت یک دید کلی از میزان قند خون  در چند ماه گذشته را فراهم میکند. به همین دلیل است در دراز مدت نتایج تست هموگلوبین A1C اغلب  برای پیش بینی خطر ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت استفاده می شود.

تخمین زده می شود بیماری  دیابت  که در حال حاضر 9 درصد از  بزرگسالان  از آن رنج می برند، تا سال  2050  میلادی  نزدیک به یک سوم از جمعیت جهان را تحت تاثیر قراردهد.دیابت یک بیماری بسیار شایع و در حال رشد است که یکی از عوامل افت شنوایی هم محسوب می شود.از آنجا که از ارتباط بین کاهش  شنوایی و دیابت وجود دارد ، بهتر است که افراد مبتلا به دیابت، شنوایی خود را سالانه مورد ارزیابی قرار دهند.

برای کاهش خطر ابتلا به افت شنوایی شدید چه کارهایی می توان انجام داد ؟

شما می توانید خطر ابتلا به دیابت را با ورزش منظم و تغذیه متعادل کاهش دهید. انجام این کار سطح A1C خون را پایین و در محدوده توصیه شده ،نگه می دارد. همچنین جلوگیری از مصرف دخانیات که  خود باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی  است ،  می تواند خطر ابتلا به آسیب شنوایی راکاهش   دهد. اگر دیابت دارید، سطح قند خون خود را با انسولین و یا داروهای خوراکی، هر کدام که پزشک معالج شما  بر اساس نوع دیابت  توصیه کرده , منظم نگه دارید. کاهش عوارض مرتبط با دیابت می تواند خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی ، از جمله افت شنوایی را به  حداقل رساند.

مهمترین مساله انجام سالیانه تست های شنوایی است .کارشناسان صبا شما را به نزدیکترین شنوایی شناس در نزدیک محل سکونتتان معرفی می کنند.

 

منبع : Diabetes Journals

ترجمه : گروه علمی و آموزشی صبا