انتخاب سمعک مناسب

مقایسه سمعک‌ها با توجه به ویژگی های متعدد آنها و انتخاب از میان انواع و اقسام مارک‌ها و مدل های سمعک می تواند برای شما پیچیده و گیج کننده باشد. بنابراین  در این متن به برخی از مشخصه های کلیدی که هنگام خرید سمعک باید در نظر گرفته شود و شما قطعا باید در مورد انتخاب سمعک از شنوایی شناس خود بپرسید ،اشاره شده است :

1.اندازه سمعک :

سمعک ها در اندازه ها و سایزهای مختلفی وجود دارند .اندازه سمعکی که مناسب شما باشد بستگی به عواملی مانند میزان و نوع افت شنوایی، مهارت‌های حرکتی و دستی ، ترجیحات شخصی و البته بودجه  در نظر گرفته شده دارد. شنوایی شناس با در نظر گرفتن همه این عوامل سمعک مورد نیاز شما را تجویز می کند.در این مرحله یک قالب اولیه از گوش شما می گیرد که با استفاده از آن پوسته سمعک های داخل گوشی و یا قالب سمعک پشت گوشی ساخته می شود.سوالات مطرح شده در زمینه انتخاب سایز سمعک :

  • اندازه سمعکی که شما برای من توصیه کرده اید تا چه حد به توانایی شنیدن من کمک می کند ؟
  • آیا من می توانم از سمعک کوچکتری استفاده کنم ؟
  • عمر باتری سمعک من در مقایسه با بقیه اندازه ها چه میزان است ؟
  • آیا مراقبت و نگهداری سمعک ها بسته به اندازه آنها متفاوت است ؟(برای مشاهده اندازه های مختلف سمعک اینجا را کلیک کنید.)

2. سیستم های کاهنده نویز در سمعک :

درهمه  سمعک هایی که امروزه تجویز می شود ، برخی از الگوریتم های کاهنده نویز وجود دارند.  بهترین الگوریتم ها قادرهستند که گفتار را از نویز در کمترین زمان ممکن  تشخیص دهند و با کم کردن نویز ورودی ،گفتار را تقویت کنند. میزان تقویت گفتار و چگونگی کاهش نویز از یک سمعک به سمعک دیگر متفاوت است اما با سوالات زیر از شنوایی شناس خود می توانید اطمینان حاصل کنید که سمعک شما تا چه حد می تواند در محیط های نویزی و پر سروصدا ،نویز محیط را بصورت اتوماتیک و خودکار مدیریت کند.

  • سمعک من چگونه نویز و سرو صدا را مدیریت می کند؟
  • آیا سمعک من فقط نویز را کاهش می دهد و یا آنقدر هوشمند است که بتواند گفتار و نویزرا از هم  تشخیص دهد ودر کمترین مدت ،گفتار را تقویت کند؟
  • سمعک من با چه سرعتی خود را در محیطهای نویزی تطبیق می دهد؟

3. سمعک وایرلس :

ما در جهان ارتباطات زندگی میکنیم ! تلویزیون ها ،کامپیوترها و گوشی های موبایل روز به روز پیشرفته تر وپیچیده تر میشوند.برخی از سمعک های امروزی توانایی اتصال مستقیم به اینگونه وسایل را با استفاده از بلوتوث و سایر فناوریهای صوتی دارند.امروزه حتی شما می توانید سمعک خود را از روی گوشی های هوشمند تان تنظیم کنید .بعضی از سوالات در این زمینه :

  • گوشی موبایل من iPhone   است .کدام سمعک برای من مناسب تر است؟
  • آیا شما سمعکی دارید که مستقیما به موبایل من متصل شود؟
  • آیا من باید همیشه از دورگردنی استفاده کنم یا سمعک ها مستقیما و بدون هیچگونه وسیله اضافی به موبایل متصل می شوند؟
  • ایا من میتوانم از سمعک ها هنگام تماشای تلویزیون استفاده کنم ؟هنگامی که میخواهم به موسیقی گوش دهم صدا به چه صورت خواهدبود؟

4. فیدبک :

حتی افرادی که افت شنوایی ملایم هم دارند با مشکلی  بنام فیدبک روبرو شده اند.فیدبک چیست ؟ زمانی را تجسم کنید که میکروفن را نزدیک بلندگو قرا رمی دهید و با صدای بلند فریاد می زنید صدایی که شنیده میشود فیدبک است. تمامی سمعک ها سیستم کنترل فیدبک دارند اما در  بعضی از این سمعک ها این سیستم کنترلی بسیار بهترعمل می کند.همیشه به دنبال خرید سمعک هایی باشید که بهترین سیستم کنترل فیدبک را داشته باشند چراکه این سمعک ها بسیار راحت تر هستند و توجه کمتری را به خود جلب می کنند.

  • کدام شرکت سازنده سمعک  بهترین سیستم کنترل فیدبک را دارد؟
  • آیا شما مطمئن هستید که من  با این سمعک هیچ گونه فیدبکی را تجربه نمی کنم ؟
  • اگر میزان افت شنوایی من شدید تر شود آیا این سمعک ها هنوز درست کار می کنند و هیچ گونه  فیدبکی ندارند؟

5.میکروفن جهت دار :

سمعک شما باید بعضی از سیستم های میکروفن جهت  دار را داشته باشد.  میکروفن جهت دار قابلیت هوشمندانه و خودکار سمعک  برای تمرکز در منبع صدا است (معمولا منبع صدا مخاطبی است که با کاربر سمعک صحبت می کند) و این تنها راه ثابت شده ای است که باعث بهبود درک  گفتار در سرو صدا و نویز می شود. بعبارت ساده تر یک میکروفن جهت دار به کاربر سمعک کمک خواهد کرد که بطور واضح  بشنود.شما می توانید هنگام خرید سمعک سوالات زیز را از شنوایی شناس خود بپرسید :

  • آیا نیازی هست که من بصورت دستی تنظیمات سمعک را تغییر دهم یا آنها بصورت خودکار تغییر می کنند؟
  •  آیا  نیازی هست که موقع صحبت کردن صورتم را به سمت مخاطب بچرخانم یا سمعک کلیه محیط اطراف را مانیتور می کند؟

بعلت مطرح شدن اینگونه سوالات است که هنگام خرید سمعک همیشه توصیه می شود که به شنوایی شناس مراجعه نمایید.  در واقع متخصص شنوایی با دانش و تجربه خود و  با در نظر گرفتن تمامی موارد تاثیرگذار، بهترین انتخاب را به شما پیشنهاد می دهد.  بنابراین به ادیولوژیست خود اعتماد کنید و انتخاب سمعک مناسب را به عهده ی وی بگذارید. تجویز و تنظیم سمعک به دست افراد غیر متخصص نتایجی مانند غیر قابل استفاده بودن سمعک با صرف هزینه ی زیاد و آسیب به سیستم شنوایی را به بار خواهد آورد.برای معرفی شنوایی شناس و کلینیک های معتبر شنوایی با کارشناسان صبا تماس بگیرید.

گروه علمی و آموزشی صبا