افت شنوایی در افراد مسن

 

بر اساس آمار آکادمی جهانی در جامعه پیری،کاهش شنوایی یکی از شایعترین بیماریهای مزمن است که در مردان بالای 75 سال تجربه می شود.شنوایی ، مانند سایر حواس ،با بالا رفتن سن کاهش می یابد و اغلب  می تواند  با قرار گرفتن در معرض صداهای بلند ،مصرف بعضی از داروها،بعضی از بیماریها و دیگر مسایل مرتبط با سلامتی،وخیم ترهم شود.کاهش شنوایی می تواند به سرعت در توانایی فرد در فهم گفتار ، پاسخ به هشدارها و موقعیتهای اضطراری ،شنیدن تماس های تلفنی و زمان لذت بردن در کنار خانواده و دوستان را تحت تأثیر قرار دهد.

کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن اغلب هر دو گوش را تحت تأثیر قرار می دهد،و معمولا  بخاطر تغییراتی است که در اثر بالا رفتن سن در گوش داخلی بوجود می آید .سلول های حلزون که وظیفه آن ها گرفتن سیگنال های صوتی است، تحلیل می روند.افت شنوایی در بالغین مسن تر ممکن است که در اثر تغییرات گوش میانی  یا مسیرهای عصبی که از گوش به مغز می روند، بوجود آید.

افت شنوایی در واقع یک بیماری مزمن است که اغلب سالمندان به آن مبتلا می شوند اما هم اکنون سن ابتلا به آن کمتر شده است. طبق آ مارها حدود ۴۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال دچار کم شنوایی می شوند و تا سن ۷۵ سالگی ۶۰ درصد به این عارضه مبتلا می شوند.

افت شنوایی در سنین بالا برای همه پیش می آید اما شدت و ضعف دارد. با بهبود وضعیت بهداشت و افزایش طول عمر، دامنه بیماری های مربوط به سالمندان روز به روز بیشتر می شود و افت شنوایی یکی از این عوارض است.این عارضه به حدی بر کیفیت زندگی آن ها تاثیر می گذارد که در موارد زیادی دلیل افسردگی، انزوا، ترس، اضطراب و عصبانیت آن ها ناشی از همین مشکل است.

افت شنوایی در نتیجه افزایش سن بوجود می آید اما می توانیم با انجام تستهای شنوایی سالانه و اهمیت دادن به درمان کاهش شنوایی از تأثیرات منفی که بر روی زندگی مان می گذارد، جلوگیری کنیم.

برای معرفی شنوایی شناس با کارشناسان صبا تماس بگیرید.

 

منبع:سمعک استارکی آمریکا

ترجمه:گروه علمی و آموزشی صبا