نوجوانانی که بطور مستمر و مداوم با هدفون به موسیقی گوش میدهند، اصل ماجرا که "کاهش شنوایی در اثر گوش دادن به موسیقی با صدای بلنداست" را نمی شنوند.
یک مطالعه جدید نشان می دهد که نزدیک به 30 درصد از نوجوانان به وزوز گوش یا تینیتوس یا زنگ زدن در گوش مبتلا هستند.
Larry Roberts محقق ارشد گروه روانشناسی ،اعصاب و رفتار دانشگاه McMaster کانادا اظهار کرد که "این یک مشکل رو به رشد است و من فکر می کنم که روز به روز بدتر هم بشود ".او همچنین در بیانیه ای گفت :"نظر شخصی من این است که چالش بزرگی بنام مشکلات شنوایی در راه است ."
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که 1.1 میلیون نفر از افراد جوان در معرض خطر کاهش شنوایی در اثر سرو صدای زیاد ناشی از موسیقی در مکانهای تفریحی که سطح بلندی صدا بالای 120 دسی بل وبرای چندین ساعت است ، قرار دارند.بعضی از محققین اسمارت فونها را سرزنش میکنند و آنها را مسبب این امر میدانند .طبق آمار موسسه جهانی بهداشت و سلامتی ،قرار گرفتن در معرض صدای بیش از 85 دسی بل می تواند باعث از دست دادن شنوایی شود . آسیب دائمی در عرض چند دقیقه رخ می دهد.
طبق تحقیقاتی که روز دوشنبه در مجله "گزارش علمی " منتشر شد Roberts و همکارانش بر روی 170 دانش آموز در رده سنی 11 تا 17 سال مصاحبه و تست شنوایی دقیق انجام دادند.بیشتر دانش آموزان گزارش کردند که در مهمانیها ، باشگاهها وبصورت شخصی با استفاده از اسمارت فون ها به موسیقی با صدای بلند گوش داده اند و بیش از نیمی از آنها قبلا وزوز را تجربه کرده بودند.Roberts گفت :"نتایج نشان میدهد که وزوز گوش در جوانان و نوجوانانی که به مدت طولانی با MP3 به موسیقی گوش میدهند ، نگران کننده است ."
این غیر طبیعی نیست که افراد یک تجربه موقت از وزوزگوش پس از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند داشته باشند .این نوع از وزوز معمولا یک یا دو روز طول می کشد . اما در طول مطالعه مشخص شد که 28.8 درصد از افراد بصورت دائمی وزوز یا تینیتوس را تجربه میکنند .
کارشناسان براین عقیده هستند که بهترین راه برای محافظت از گوش جوانان و نوجوانان استفاده از قانون "60/60" است: طبق این قانون ،بلندی ولوم صدا را زیر 60 درصد در MP3 قرار دهید و فقط حداکثر 60 دقیقه در روز به موسیقی گوش دهید.
در حالیکه که نوجوانان با وزوز گوش در طول آزمایش هیچ نشانه ای از افت شنوایی نشان ندادند ،اما آنها نسبت به صداهای بلند حساس تر از دیگران بودند ، که Roberts در این مورد اظهار داشت که این نشانه آن است که اعصاب شنوایی آنها آسیب دیده است.دیگر تحقیقات نشان داد که افرادی که این نوع حساسیت را دارند ، مستعد به مشکلات شنوایی در مراحل بعدی زندگی هستند .
بعبارت دیگر :الان صدای ولوم را کم کنید تا مجبور نباشید بعدها بعلت نفهمیدن صداها مدام از همه سوال کنید.
منبع خبر:سمعک استارکی آمریکا
ترجمه : گروه علمی و آموزشی صبا