چهارشنبه سوری و آسیب های شنوایی غیر قابل برگشت

صداهاي زيان‌آور ابتدا ايجاد كم شنوايي موقت مي‌كنند كه غالباً با وزوز گوش همراه است، ولي تكرار محرك سبب دايمي شدن كم شنوايي مي‌شود كه متأسفانه تا به امروز هيچ‌گونه درمان طبي يا جراحي براي آن پيدا نشده است. كودكان و نوجواناني كه دچار آسيب گوش مي‌شوند در كلاس‌هاي درس از درك صداي گفتار باز مي‌مانند كه نهايتاً به پيشرفت درسي آنها خسارت جبران ناپذيري وارد مي‌كند. گفته شده است حدود ده ميليون نفر از مردم آمريكا به درجاتي از كم شنوايي مبتلا هستند كه حداقل بخشي از آنها به صداهاي شديد و آزاردهنده مربوط مي‌شود و بيش از بيست ميليون كودك و نوجوان آمريكايي در معرض سر و صداهايي هستند كه میتواند منجر به کم شنوایی شود.

  در پژوهشي از 114 كودك و نوجوان كه در ارزيابي اوديومتري به كم شنوايي ناشي از سر و صدا مظنون شده بودند 42 نفر دچار كم شنوايي يك طرفه و 72 نفر دچار كم شنوايي دو طرفه بودند 3.9 درصد اين گروه، پسران نوجوان يا پسربچه‌ها بودند و وقتي از خانوادة آنها خواسته شد كه علت كم شنوايي آنها ذكر شود در 36 درصد از موارد كم شنوايي دو طرفه و 67 درصد از كم شنوايي يك طرفه سابقة آتش بازي و آتش افروزي با ترقه و مواد منفجره و تفنگ‌هاي ترقه‌اي را خاطرنشان كردند.

بنابراین والدین باید توجه کنند که هنگام قرار گرفتن کودکان در معرض صداهای بلند برای حفاظت از حس شنوایی کودکان، از وسایل محافظ گوش مانند هدفون های مخصوص  استفاده کنند و با  قرار دادن این هدفون ها  بر روی گوش های کودکان ، تا حدی از شدت صدای وارد شده به گوش آنها جلوگیری کنند.

منبع :گروه علمی و آموزشی صبا