سیستم شنوایی چگونه کار می کند؟

 

ما چگونه مي شنويم؟
اگر در ابتدا يادبگيريم كه سيستم شنوايي چگونه كار مي كند، شناخت شنوايي و كاهش شنوايي آسان تراست.

امواج صوتی توسط گوش خارجی جمع آوری شده و از طریق کانال گوش به سوی پرده گوش هدایت میشوند.هنگامیکه امواج صوتی با پرده گوش برخورد میکنند باعث ارتعاش آن شده و در نتیجه استخوانچه های گوش میانی حرکت می کنند.
کوچکترین استخوانچه گوش میانی –استخوانچه رکابی- درون دریچه بیضی بین گوش میانی و گوش درونی جای دارد. هنگامیکه دریچه بیضی مرتعش میشود مایع گوش درونی ،ارتعاش را به ساختار حساس و ظریف حلزونی شکل گوش داخلی انتقال می دهد.
در گوش درونی ، هزاران سلول میکروسکوپی مویی شکل در اثر حرکت مواج مایع داخل حلزون گوش ،خم می شوند. خم شدن این سلولهای مویی شکل پایانه های عصبی مخصوصی را تحریک کرده و باعث فعال شدن عصبهای شنوایی در مرکز شنوایی مغز می شوند.این مرکز این ضربانهای عصبی را به اصواتی که برای مغز قابل شناسایی هستند ،بر می گرداند.
علل اختلال شنوایی :
سه نوع کاهش شنوایی وجود دارد:
• کم شنوایی حسی – عصبی:  که همچنین بعنوان ناشنوایی عصبی شناخته میشود. دلیل عمده آن کاهش حساسیت شنوایی ناشی از ناهنجاری های گوش داخلی و یا راه های عصبی شنوایی است که ممکن است دراثر فرایند طبیعی بالا رفتن سن و یا تحلیل عصبهایی که از گوش درونی به مغز میروند،بوجود آید.

• کم شنوایی انتقالی : کاهش حساسیت شنوایی که در اثر مشکلات استخوانچه های گوش میانی ، پرده گوش یا غشایی که امواج صوتی را از گوش خارجی از طریق گوش میانی به گوش داخلی انتقال میدهند، بوجود می آید.


• کم شنوایی آمیخته:کم شنوایی است که شامل عناصری از هر دونوع کم شنوایی انتقالی و حسی – عصبی می باشد.

منبع :سمعک استارکی آمریکا

ترجمه:گروه علمی و آموزشی صبا