کم شنوایی و اختلالات عاطفی

بیش از 5 درصد(360 میلیون نفر) از افراد کل جهان به ناتوانی های ناشی از افت شنوایی مبتلا هستند که از میان 328 میلیون آن بزرگسالان می باشند.مطالعات علمی در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که افراد مبتلا به ضعف شنوایی، بیشتر از دیگران با احتمال ابتلا به اختلالات عاطفی، رفتاری و سازگاری مواجه هستند. علاوه بر این، نوعی ارتباط بین تضعیف عملکرد گوش و افزایش پریشانی‌های روانی وجود دارد که درنهایت به علائمی مانند اضطراب، افسردگی و آشفتگی منجر می‌شود.

 

به‌طور کلی تشخیص هر بیماری یا مشکل در وضعیت سلامتی می‌تواند افراد را به انزوا بکشاند. در مواردی که یکی از حواس اصلی مانند شنوایی آسیب می‌بیند، این حالت می‌تواند شدت بیشتری هم پیدا کند. دکتر Tony Kay - متخصص شنوایی‌شناسی و مدیر انجمن تینیتوس انگلیس - در این زمینه می‌گوید: «این مساله واقعیت دارد که ضعف شنوایی یا مشکلات مربوط به گوش، مانند وزوز گوش، می‌توانند اثرات منفی و زیان‌باری بر سلامت روان افراد داشته باشند. ضعف شنوایی در بعضی از موارد به انزوای اجتماعی و افسردگی منجر می‌شود، و وزوز گوش هم به استرس و اختلال اضطرابی. حتی الگوهای خواب و تمرکز افراد هم تحت تاثیر این مشکلات قرار می‌گیرند و از این طریق دوباره فرد با افسردگی و اختلال اضطرابی مواجه می‌شود».

با توجه به این‌که تقریبا یک نفر از هر چهار نفر در طول زندگی حداقل یک بار با بیماری‌های روان پزشکی مواجه می‌شود، پس جدی گرفتن مشکلات و بیماری‌هایی که بر روان ما تاثیر منفی می‌گذارند، واقعا ضروری است.

منبع:WHO & netdoctor