افت شنوایی و آتروفی مغز

 

افت شنوایی  منجر به از دست دادن سریعتر بافتهای مغز می شود.

با بالاتر رفتن سن ،بروز برخی از مسایل اجتناب ناپذیر هستند مانند خاکستری شدن موها،چروکیده شدن پوست. يكي از بحث‌هايي كه با بالا رفتن سن مطرح مي‌شود، كوچك شدن و تحليل بافت مغز است.

آیا واقعا با افزایش سن، مغز ما کوچک (منقبض)  می شود؟

بله درست است . مغز يكي از پيچيده‌ترين اندام‌هاي بدن به شمار مي‌رود كه هميشه در حال فعاليت بوده و مسیوليت نظارت و تنظيم عملكردهاي ارادي و غيرارادي را به‌عهده دارد. با اين حال، حدود دوسوم افراد با بالا رفتن سن، دچار كاهش فعاليت ذهني مي‌شوند و معمولا از 60 سال به بالا، برخي فعاليت‌هاي شناختي چون حافظه، تمركز، وضوح افكار، توجه و قضاوت افراد كاهش مي‌يابند و شروع اين علائم با مشكلاتي چون آلزايمر، پاركينسون و سكته مغزي همراه است.با توجه به تحقیقات، همانطور که ما مسن تر می شویم،  " حجم مغز ما به خصوص قشر فرونتال(قسمت پیشانی) آن کوچکتر خواهد شد."  تحقيقات صورت گرفته نشان مي‌دهد با افزايش سن و پيري مغز، وزن و حجم آن كاهش مي‌يابد، شيارهاي موجود در سطح مغز عريض و حفره‌هايي به اسم بطن در سطح بافت مغز ايجاد شده و تورم سطح مغز كمتر مي‌شود.

اين كاهش حجم و وزن مغز به دليل از بين رفتن عصب‌ها و سلول‌هاي ويژه انتقال تكانه‌هاي عصبي، افزايش مايع سلولي و كاهش سرعت انتقال پيام و برقراري ارتباط ميان بخش‌هاي مختلف مغز رخ مي‌دهد.

کاهش شنوایی یک بخش طبیعی از فرایند پیری است. مطالعه انجام شده توسط دانشگاه جانز هاپکینز و موسسه بین المللی پیری شناسی  بیان کرد که "روند آتروفی مغز در  بزرگسالانی که افت شنوایی دارند  در مقایسه با افرادی که که شنوایی طبیعی  دارند ،سریع تر است ."

خبر خوب اینکه درمان افت شنوایی می تواند به حل هر دو مشکل کمک کند.درمان کاهش شنوایی می تواند به افت شنوایی کمک کند که به نوبه خود باعث کاهش از دست دادن بافت مغز می شود.

 

آیا آماده اید که افت شنوایی تان را درمان کنید؟ برای معرفی شنوایی شناسان اینجا را کلیک نمایید.

 

منبع: دانشگاه جانز هاپکینز

ترجمه :گروه علمی و آموزشی صبا